contact@letselsupport.nl
+31- (0) 6 – 14 213 143

Medische fouten

Medische fouten

Hoewel de medische zorg door professionals wordt verricht worden er helaas ook fouten gemaakt. Hierbij kan worden gedacht aan gemiste diagnoses, onjuiste operatietechnieken, onvoldoende bewaking van patiënten tijdens narcose of na een operatie, onderschatting van situaties (bijvoorbeeld bij bevallingen), toediening van onjuiste medicatie of onvoldoende informeren over risico’s.

Niets is zo vervelend om in onrechtmatige discussie te geraken over medische fouten en veelal komt er medische kennis om de hoek kijken bij de aanpak van dit soort letseldossiers. Als Letselsupport beschikken we over professionals die nauw samenwerken met medisch specialisten en vooraanstaande deskundigen.

Waar loopt u tegenaan, wat is er gebeurd en wat ging er mis? Wat zijn de gevolgen, had schade voorkomen kunnen worden en wie is er uiteindelijk verantwoordelijk voor mijn letsel? Het zijn vragen waarbij u wellicht overweegt om uw dossier uit handen te geven aan experts die verstand hebben van met name medische fouten.

Uit onderzoek van de Stichting de Ombudsman is gebleken dat het voor patiënten vaak lastig is om vragen beantwoord te krijgen. Uit ervaring weten we dat de “gedragscode Openheid medische incidenten” (GOMA) een belangrijke basis vormt voor medische dossier. Binnen deze gedragscode hebben verschillende partijen aanbevelingen opgesteld over meer openheid bij en het beter afhandelen van medische aansprakelijkheidszaken. Als experts wijzen wij iedere betrokken instantie op deze regels zoals in de GOMA omschreven en zoeken we samen met u de beste oplossing tot herstel en afwikkeling.

Wij onderscheiden ons door onze betrokkenheid en zoeken u graag persoonlijk op, want wij weten als geen ander dat u heel andere zaken aan het hoofd heeft. Maar het kan ook zijn dat u gewoonweg nog niet in staat bent om zelfstandig op bezoek te gaan, want herstel kost nu eenmaal tijd. Wij komen graag bij u op bezoek!

Wilt u meer weten, neem dan gerust contact op met één van de letselschadespecialisten van Letselsupport.